Sałatka z pieczonych warzyw z fasolą

Sałatka z pieczonych warzyw z fasolą
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy
  • 4 ząbki czosnku
  • łyżeczka soli morskiej
  • łyżeczka pieprzu
  • czerwona papryka pokrojona na ćwiartki
  • filiżanka pokrojonej dyni japońskiej ze skórką
  • filiżanka pokrojonych w kostkę słodkich ziemniaków
  • filiżanka pieczarek
  • 4 młode buraki ze skórką
  • 2 pokrojone marchewki ze skórką
  • wędzony pstrąg
  • filiżanka komosy ugotowanej ryżowej
  • 400 g fasoli z puszki
  • 2 filiżanki młodych liści szpinaku
  • garść tymianku
  • łyżka skórki otartej z cytryny albo limetki
Sos:
  • po łyżeczce oliwy i octu balsamicznego
  • filiżanka jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki tahini
  • ząbek czosnku roztarty z solą
  • szczypta białego pieprzu
  • cytryna do dekoracji

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Warzywa wymieszać z oliwą, solą i pieprzem. Piec przez 30-40 minut w temperaturze 200°C. Kiedy lekko przestygną wymieszać je z fasolą, pstrągiem, komosą, szpinakiem, tymiankiem i skórką z cytryny. Połączyć składniki sosu. Podawać sałatkę na ciepło z sosem i cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA