Sałatka z pieczonych buraczków

Sałatka z pieczonych buraczków
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Claire Robinson

Seria kulinarna:
Wystarczy 5 składników (odc. 9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Buraki pieczemy w foli aluminiowej, następnie studzimy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę (warto robić to w rękawiczkach). Orzechy parzymy, obieramy ze skórki i prażymy na patelni. Następnie studzimy, zawijamy w ściereczkę i miażdżymy na przykład za pomocą patelni. Obieramy ze skóry pomarańczę i wykrawamy z niej segmenty. Na czterech talerzykach układamy kolejno porcję pokrojonych buraczków i kilka segmentów pomarańczy. Doprawiamy je solą i pieprzem, posypujemy zmiażdżonymi orzechami, kilkoma cienkimi płatkami sera Pecorino i skrapiamy oliwą.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE