Sałatka z paluszków krabowych

Sałatka z paluszków krabowych
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA 4 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania na karnawał i imprezę

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Paluszki krabowe kroimy drobno.
Ogórka obieramy, wycinamy pestki i kroimy w drobną kostkę.
Paprykę czyścimy i kroimy w kostkę podobnej wielkości jak ogórek.
Koperek szatkujemy.
Ugotowany i wystudzony makaron wrzucamy do miski, dodajemy paprykę, ogórek, paluszki krabowe, poszatkowany koperek, skórkę z cytryny i doprawiamy wszystko solą i pieprzem.
Na koniec dodajemy 2-3 łyżki majonezu i mieszamy. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE