Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Sałatka z owoców morza

Sałatka z owoców morza
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Antonio Carluccio

Seria kulinarna:
Antonio Carluccio ucztuje w Italii Wenecja
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przygotowanie:

Składniki
Owoce morza: kalmary, krewetki, okładniczki, muszle Świętego Jakuba, mule, vongole, mątwy
Sos winegret: oliwa, cytryna, sól, natka pietruszki

Ugotowane i obrane owoce morza mieszamy z sosem winegret i od razu podajemy.

© Antonio Carluccio

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE