Sałatka z makaronem, tofu i wodorostami

Sałatka z makaronem, tofu i wodorostami
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ugotować makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić i odstawić. Odcedzić arame, zachowując płyn. Wymieszać rzodkiew, marchew, tofu, makaron i arame. Wymieszać płyn z arame, tamari, ocet, mirin, olej sezamowy i mielony sezam. Skropić sałatkę. Posypać kiełkami i nori.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE