Sałatka z kopru włoskiego i jabłek

Sałatka z kopru włoskiego i jabłek
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 4.40
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.30)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
4

Przepis

Dressing
2 kwaskowate jabłka, pokrojone na ćwiartki, z usuniętym gniazdem nasiennym
1 szklanka octu jabłkowego
2 łyżki brązowego cukru
1 kopiasta łyżka musztardy diżońskiej
1 szklanka oliwy z oliwek
sól i pieprz

Sałatka
1 koper włoski (fenkuł), nać i główka cienko poszatkowane
1 kwaskowate jabłko, z usuniętym gniazdem nasiennym, pokrojone na cienkie plasterki

Przygotowanie
Zacznij od dressingu. Włóż jabłka, ocet, cukier i musztardę do niedużego rondla i podduś, aż jabłka zmiękną. Zmiksuj z oliwą z oliwek na gładko i dopraw do smaku solą i pieprzem. Włóż całą główkę, oraz nać kopru włoskiego i jabłka do dużej miski, dodaj kilka łyżek dressingu i wymieszaj.



© Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE