Sałatka z kopru włoskiego

Sałatka z kopru włoskiego
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.90
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.25)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 1 główka fenkułu (kopru włoskiego)
  • sok i skórka starta z ½ cytryny
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wytnij głąb z fenkułu i odetnij nać. Przetnij na pół i poszatkuj jak najcieniej. Dobra do tego celu jest szatkownica typu „mandolina”. Wymieszaj sok i skórkę z cytryny, miód, oliwę, oraz sól i pieprz w misce na sałatkę. Wrzuć posiekany fenkuł i wymieszaj. Smacznego.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

kryska 7 lat temu

zamierzam taką sałatkę urozmaicić o dodanie pokrojonej cienko czeronej papryki i soczystej pomaranczy, ktorej sok takze dodam do dresingu.Mysle że bedzie pycha.
Jestem fanką Michael'a Smith.
kryska

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE