Sałatka z homara z papają

Sałatka z homara z papają
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.90

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wyjąc mięso homara ze skorupy, pokroić na kawałki, mięso ze szczypiec zostawić w całości. Papaję przekroić wzdłuż, wyjąć nasionka i obkroić skórkę. Awokado pokroić na ćwiartki, wyjąć pestkę i ściągnąć skórkę. Owoce pokroić w podłużne plasterki. Ocet i olej (w proporcji 1:2) wlać do słoika, doprawić solą i pieprzem, zakręcić słoik i potrząsać, aż powstanie emulsja. Na talerzach poukładać liście sałaty, na nich umieścić kilka plasterków papai i awokado, na szczycie sałatki położyć kilka kawałków mięsa homara. Polać dressingiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE