Sałatka z grillowanymi kalmarami

Sałatka z grillowanymi kalmarami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia hiszpańska

Składniki:

  • 1 oczyszczony duży kalmar
  • 1 szklanka ugotowanej fasoli jaś
  • ówka sałaty frisee
Sos
  • 5 łyżek oliwy
  • sok z 1/2 cytryny
  • 1 utarty ząbek czosnku
  • sól, pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kalmara rozciąć na pół, delikatnie naciąć w kratkę skórę od wewnętrznej strony. Położyć na gorącym grillu stroną naciętą do ognia, grillować tylko z jednej strony. W momencie zdejmowania z grilla kalmar zwinie się w rulonik. Pokroić go na mniejsze kawałki. Sałatę, kalmary i fasolę wymieszać z sosem i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE