Sałatka z fenkułem, fasolą i granatem

Sałatka z fenkułem, fasolą i granatem
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 23)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • łyżka czerwonego octu winnego
  • łyżeczka melasy z granatem
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 szalotka
  • ząbek czosnku
  • łyżka świeżego tymianku
  • szczypta soli
  • 1 bulwa fenkułu
  • 2 łyżki oliwy
  • łyżeczka soli morskiej
  • puszka fasolki
  • pęczek rukoli
  • ziarna granatu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Zrobić dressing - wymieszać ocet i melasę. Następnie ciągle mieszając wlać oliwę. Dodać resztę składników. Odstawić, żeby smaki się połączyły. Fenkuł ułożyć na blasze do pieczenia. Skropić oliwą. Przyprawić solą. Piec przez 20 minut w temperaturze 180°C. Ostudzić i przełożyć na półmisek. Wymieszać fasolę, rukolę i ziarna granatu. Polać dressingiem. Przełożyć sałatkę na przygotowany wcześniej fenkuł.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE