Sałatka z fenkuła i grejpfruta na ciepło

Sałatka z fenkuła i grejpfruta na ciepło
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anne Burrell

Seria kulinarna:
Sekrety szefowej kuchni (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
25 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Pokrój fenkuła na cienkie plasterki za pomocą szatkownicy. Odetnij dolną i górną część grejpfruta. Ostrym nożem pookrawaj skórę ze wszystkich stron razem z białą gorzką włóknistą warstwą. Trzymając grejpfruta w jednej ręce, wykrój nożykiem cząstki owocu spomiędzy białych błonek. Na dużej patelni rozgrzej nieco oliwy na średnim ogniu i wrzuć plasterki fenkuła. Dopraw solą i smaż przez 1 minutę, aż fenkuł się podgrzeje i będzie pokryty oliwą. Zdejmij patelnię z ognia. Dodaj cząstki grejpfruta, plasterki oliwek i posyp wszystko listkami fenkuła. Od razu podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE