Sałatka z buraków, jabłek i orzechów

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Przepis


Osączyć zalewę z 450-gramowej puszki buraczków pokrojonych na plasterki. Rozłożyć na cztery talerze tak, aby na każdym było co najmniej 4-5 plasterków. W misce wymieszać ¾ szklanki grubo posiekanych pieczarek, około 1 szklanki obranego i grubo pokrojonego jabłka, ½ szklanki połamanych połówek orzechów laskowych i ½ szklanki pokruszonego sera typu Stilton. Dodać 3 łyżki majonezu. Doprawić do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Starannie wymieszać. Nałożyć po dużej łyżce mieszaniny na środku buraczków. Posypać 1 łyżeczką posiekanego świeżego szczypiorku. Podawać.

© Jacques Pepin

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE