Sałatka z arbuzem i fetą

Sałatka z arbuzem i fetą
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.21)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Składniki:

  • ćwierć arbuza bez pestek
  • 200 g fety
  • pęczek rukwi wodnej
  • 3 pomidory
  • 75 ml octu z czerwonego wina
  • szczypta sumaku
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Kroimy arbuza, pomidory i fetę. Dodajemy rukiew. Mieszamy oliwę, sumak, ocet sól i pieprz. Polewamy sałatkę.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE