Sałatka owocowa z egzotycznym syropem

Sałatka owocowa z egzotycznym syropem
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Składniki:

  • ziarna granatu
  • pół filiżanki pokrojonego w kostkę ananasa
  • koszyczek pokrojonych truskawek
  • koszyczek jagód
  • czerwone jabłko pokrojone w plasterki
  • pół filiżanki pokrojonego w kostkę melona
  • ćwierć filiżanki liści mięty
  • ćwierć filiżanki lekko prażonych pistacji
  • pół filiżanki jogurtu naturalnego

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozpuścić cukier w wodzie, dodać sok z cytryny i gotować przez 10 minut, aż powstanie syrop. Pod koniec gotowania dolać wodę różaną. Odstawić do ostygnięcia. Połączyć owoce, miętę i orzechy, skropić syropem i przybrać jogurtem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA