Sałatka letnia

Sałatka letnia
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.20)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 ⅓ szklanki obranego i pokrojonego w kostkę ogórka
  • 1 ⅓ szklanki pokrojonego w kostkę pomidora
  • ⅓ szklanki posiekanej dymki
  • ¾ szklanki pokrojonej w kostkę łagodnej cebuli
  • ½ szklanki zielonych oliwek z ostrej zalewy (duże przekroić na pół)
  • 3 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego czarnego pieprzu
  • 1 łyżka świeżych listków estragonu
  • 4 duże liście sałaty masłowej
  • umytych i osuszonych

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połączyć wszystkie składniki oprócz liści sałaty. Ułożyć po liście na cztery talerze, a na nich porcję mieszaniny warzyw. Natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA