Sałatka kalafiorowa

Sałatka kalafiorowa
Oceń przepis:
31 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kuchnia francuska po prostu 2 (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • niewielki kalafior lub połówka dużego
  • posiekany ząbek czosnku
  • 2 garście suszonych na słońcu pomidorów w oliwie
  • 2 garście czarnych oliwek w plasterkach
  • 2 garście pociętych świeżych liści estragonu lub bazylii
  • skórka i sok z cytryny do smaku
  • oliwa z pierwszego tłoczenia do skropienia
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Połamać kalafior na różyczki, odrzucając głąb. Cienko je pokroić i wrzucić do miski. Wymieszać z czosnkiem, pomidorami, oliwkami, estragonem i skórką z cytryny. Wycisnąć sok z cytryny. Posolić i popieprzyć. Dobrać ilości składników do smaku.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA