Sałatka grecka

Sałatka grecka
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia grecka

Przepis

Bierzemy świeży chleb, najlepiej ciabattę. Odcinamy skórkę. Rwiemy miąższ na kawałki, dolewamy dużo oliwy, solimy i wstawiamy na krótko do piekarnika. Wybieramy zdrowe ogórki, ładne pomidory i dobrą oliwę. Warzywa kroimy w kostkę. Dorzucamy marynowane oliwki, pokrojoną szalotkę, oregano i rozkruszoną fetę. Dodajmy koperek. Dolewamy oliwę z oliwek i ocet balsamiczny. Na koniec posypujemy przypieczonym chlebkiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE