Sałatka flower-power

Sałatka flower-power
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 2 garście płatków jadalnych kwiatów – malw, bratków, róż, nasturcji, szałwii, kolendry, rukoli, aksamitki lub szczypiorku
  • 2 garście miękkich liści ziół – natki pietruszki, bazylii, estragonu i mięty
  • 5 garści liści sałat
  • trochę pieprzu syczuańskiego lub czarnego, do smaku
Polewa jabłkowa:
  • 1 szklanka soku z jabłek

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Sok wlać na dużą, ciężką patelnię i podgrzewać, aż zredukuje się do objętości trzech łyżek (około 25 minut). Wystudzić.
Płatki kwiatów, zioła i sałaty ułożyć na półmisku. Jeśli nie podajemy od razu, przykryć mokrym ręcznikiem papierowym i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać pieprzem i skropić polewą jabłkową. Podawać od razu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA