Sałatka flower-power

Sałatka flower-power
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 3
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4
Czas przygotowania:
30 minut

Składniki:

  • 2 garście płatków jadalnych kwiatów malw, bratków, róż, nasturcji, szałwii, kolendry, rukoli, aksamitki lub szczypiorku
  • 2 garście miękkich liści ziół natki pietruszki, bazylii, estragonu i mięty
  • 5 garści liści sałat
  • trochę pieprzu syczuańskiego lub czarnego, do smaku
Polewa jabłkowa:
  • 1 szklanka soku z jabłek

Kalkulator wag i miar

Przepis

Sok wlać na dużą, ciężką patelnię i podgrzewać, aż zredukuje się do objętości trzech łyżek (około 25 minut). Wystudzić.
Płatki kwiatów, zioła i sałaty ułożyć na półmisku. Jeśli nie podajemy od razu, przykryć mokrym ręcznikiem papierowym i wstawić do lodówki. Przed podaniem posypać pieprzem i skropić polewą jabłkową. Podawać od razu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE