Sałatka fattoush

Sałatka fattoush
Oceń przepis:
11 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 18)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia libańska

Przygotowanie:


Sałatka:
4 placki chleba górskiego
2 pokrojone ogórki
6 drobno pokrojonych rzodkiewek
2 główki sałaty rzymskiej
zielona papryka
2 pęczki posiekanego szczypiorku
2 łyżki sumaku
sól i pieprz
pół pęczka natki pietruszki
pęczek koperku
2 pokrojone cytryny
pół posiekanej czerwonej cebuli
pół filiżanki pokrojonej fasolki szparagowej
pokrojone chili bez nasion
oliwa

Pasta:
łyżka świeżego oregano
2 łyżki suszonego oregano
filiżanka oliwy
2 łyżeczki soli
łyżka ziaren sezamu

Przygotowanie:
Składniki sałatki wymieszać w dużej misce. Połączyć składniki pasty. Posmarować nią chleb i przygotować grzanki. Podawać z sałatką.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE