Sałatka cezara

Sałatka cezara
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

  • główka sałaty rzymskiej
  • 50g parmezanu (25g startego
  • reszta w wiórkach)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do robota kuchennego wrzuć majonez, filety z sardeli, kapary, rozgniecione ząbki czosnku, musztardę. Wlej nieco sosu worcester i tabasco oraz sok z cytryny. Zmiksuj.
Liście sałaty porwij na kawałki wielkości kęsa. Polej dressingiem. Dosyp 25g startego parmezanu. Wymieszaj. Z reszty sera zrób wiórki. Przełóż sałatę do miseczki. Posyp wiórkami z parmezanu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA