Sałatka „trzy fasolki”

Sałatka „trzy fasolki”
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
8

Składniki:

  • 250 g świeżej zielonej fasolki szparagowej
  • 250 g świeżej żółtej fasolki szparagowej
  • 1 puszka (400 g) fasoli Romano
  • odsączonej i przepłukanej
  • ½ dużej słodkiej cebuli
  • pokrojonej w cienkie plasterki
  • ½ szklanki cienko pokrojonego selera naciowego albo 2 łyżeczki drobno posiekanego świeżego lubczyku
  • ¼ szklanki octu malinowego
  • 1 łyżka drobno posiekanego świeżego tymianku cytrynowego
  • 2 łyżki oliwy
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Fasolkę szparagową opłucz i obierz, odcinając szypułki. Blanszuj ją we wrzątku przez 4-5 minut, aż lekko zmięknie i włóż do miski z zimną wodą. Wymieszaj trzy odmiany fasolki z cebulą i selerem naciowym / lubczykiem. Dodaj ocet, tymianek i oliwę. Wymieszaj, dopraw do smaku i wstaw do lodówki przed podaniem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA