Sałata lodowa z ranczerskim dressingiem

Sałata lodowa z ranczerskim dressingiem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.91)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 szklanka maślanki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały pęczek natki
  • 6 szczypiorów z dymki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 sałata lodowa
  • pozbawiona głąba i podzielona
  • 20 pomidorków cherry
  • przekrojonych na pół
  • ½ czerwonej cebuli
  • drobno pokrojonej

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Maślankę, oliwę z oliwek, czosnek, pietruszkę, szczypior, sól i pieprz włożyć do dużego słoika rozdrobnić przy pomocy ręcznego blendera. Oczywiście można użyć innego miksera. Sałatkę, pomidory i czerwoną cebule ułożyć w salaterce, obficie skropić dressingiem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA