Sałata lodowa z ranczerskim dressingiem

Sałata lodowa z ranczerskim dressingiem
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.91)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 1 szklanka maślanki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 mały pęczek natki
  • 6 szczypiorów z dymki
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 sałata lodowa
  • pozbawiona głąba i podzielona
  • 20 pomidorków cherry
  • przekrojonych na pół
  • ½ czerwonej cebuli
  • drobno pokrojonej

Kalkulator wag i miar

Przepis

Maślankę, oliwę z oliwek, czosnek, pietruszkę, szczypior, sól i pieprz włożyć do dużego słoika rozdrobnić przy pomocy ręcznego blendera. Oczywiście można użyć innego miksera. Sałatkę, pomidory i czerwoną cebule ułożyć w salaterce, obficie skropić dressingiem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE