Sałata i migdały z maślanym dressingiem

Sałata i migdały z maślanym dressingiem
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes za stołem (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:

Do miski wrzuć rukiew i rukolę albo mieszankę sałat. Na patelni roztop masło. Do miski wlej oliwę i olej arachidowy oraz ocet balsamiczny. Wyciśnij nieco soku z cytryny, dopraw solą i pieprzem. Gdy masło zbrązowieje, wlej je do dresingu. Posyp sałatę świeżymi i prażonymi migdałami, polej dressingiem. Podawaj do tarty z wędzonego pstrąga.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA