Sajgonki z tofu i warzywami

Sajgonki z tofu i warzywami
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia chińska, Kuchnia wietnamska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Podsmażyć na oliwie białe części dymek, czosnek, imbir i łodygi kolendry. Dodać pastę curry. Smażyć mieszając, aż pasta zacznie przywierać. Dodać łyżkę wody. Dołożyć tofu, marchewkę i ziemniak. Mieszając pokryć warzywa pastą. Dodać sosy i olej sezamowy. Smażyć przez 2 minuty, aż warzywa zmiękną. Wrzucić makaron, liście kolendry i kapustę. Wymieszać. Doprawić do smaku. Na równej powierzchni ułożyć po 2 skrzyżowane placki do sajgonek. Nałożyć łyżeczkę farszu na każdy placek. Zawinąć zakładając brzegi do środka. Owinąć drugim plackiem. Smażyć na odrobinie oliwy, aż ciasto będzie rumiane. Osączyć nadmiar tłuszczu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE