Sabayon z truskawkami

Sabayon z truskawkami
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Jacques Pépin

Seria kulinarna:
Julia i Jacques gotują w domu
Trudność:
trudne
Rodzaj dania:
Desery
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 450 do 650 gramów świeżych
  • dojrzałych truskawek
  • łyżka cukru lub trochę więcej
  • do smaku
  • 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny lub trochę więcej
  • do smaku

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Na godzinę przed podaniem deseru opłukać truskawki (z szypułkami) i osączyć, rozkładając na papierowym ręczniku. Usunąć szypułki. Truskawki pokroić wzdłuż na połówki lub na ćwiartki. Przełożyć do miski. Posypać cukrem i skropić sokiem z cytryny. Ostrożnie wymieszać. Spróbować. W razie potrzeby dodać więcej cukru lub soku z cytryny. Odstawić na bok do macerowania.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE