Ryby zapiekane na grillu w brytfance

Ryby zapiekane na grillu w brytfance
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriott

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb, Dania z grilla
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ryby skropić hojnie sokiem z cytryny, przyprawić pieprzem i solą, posypać plasterkami czosnku.
W solidnej brytfance rozgrzać na grillu olej słonecznikowy z kilkoma łyżkami masła. Włożyć ryby, przykryć folią aluminiową. Piec na lekko rozgrzanych węglach około 20 minut, polewając od czasu do czasu tłuszczem. Podawać z młodymi ziemniakami z wody z masłem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA