Ryba z Sydney

Ryba z Sydney
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Ainsley Harriot

Seria kulinarna:
Grillowanie z Ainsleyem od A do Z (odc.6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia australijska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Rybę sprawić, obciąć płetwy (płetwę grzbietową nadciąć z obu stron i wyjąć), posolić. Obsmażyć na złoto na patelni ustawionej na grillu na niewielkiej ilości oliwy z obu stron. Należy uważać, aby nie smażyć ryby za długo (kilka minut z każdej strony). Zdjąć rybę z patelni, ułożyć na talerzu. Wytrzeć patelnię, wlać trochę oliwy. Podsmażyć pokrojone na kawałki grzyby, posolić. Dodać zieleninę, smażyć kilka minut, mieszając. Wlać trochę sosu sojowego, wino mirin i bulion rybny. Na koniec dodać mięso kraba, wymieszać. Podsmażyć chwilę, mieszając. Grzyby z zieleniną i krabem nałożyć do środka i na wierzch ryby, polać rybę sosem powstałym przy smażeniu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE