Ryba z frytkami

Ryba z frytkami
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 16)
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Ziemniaki umyć i pokroić w kostkę. Rozłożyć na blasze. Dodać czosnek. Skropić oliwą i osolić. Piec przez 20-30 minut w temperaturze 200°C. Jajka roztrzepać i przyprawić. Przygotować mąkę i mleko. Zanurzyć rybę w mące, jajku i bułce tartej. Zanim ziemniaki będą upieczone, przygotować rybę. Rozgrzać oliwę na patelni. Smażyć filety przez 2 minuty z każdej strony. Przyprawić. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać rybę z frytkami i sałatką z nasturcji. Można dodać dobrej jakości majonez.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE