Rosół wieprzowy z makaronem

Rosół wieprzowy z makaronem
Oceń przepis:
34 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 40)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy

Składniki:

Bulion:
  • 24 filiżanki wody
  • 2 filiżanki suszonych grzybów shiitake
  • 2 kg mięsa z kurczaka
  • 2 kg mięsistych żeberek wieprzowych
  • 45 dag wędzonego bekonu
  • pół filiżanki łopatki wieprzowej
  • anyż gwiazdkowy
  • liść laurowy
  • imbir
  • pęczek dymki
  • średnia cebula
  • 2 marchewki
  • sos sojowy
  • mirin

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Do dużego garnka włożyć boczek, łopatkę i kurczaka. Dodać jarzyny i przyprawy, zalać wodą i zagotować. Gotować na małym ogniu przez godzinę. W połowie gotowania dołożyć grzyby. Gotowy rosół przecedzić, mięso wyjąć i pokroić w plastry. Do odcedzonego rosołu dodać marchewkę, groszek, cebulę i dymkę. Zagotować. Makaron ugotować, przelać zimną wodą i przełożyć do miski. Dodać szpinak i sos sojowy. Zalać rosołem. Na wierzchu ułożyć kawałki mięsa. Podawać z jajkiem w koszulce.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA