Rosół pomarańczowo-imbirowy z makaronem soba

Rosół pomarańczowo-imbirowy z makaronem soba
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.74)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia japońska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W dużym garnku, w osolonej wodzie ugotować makaron soba (ok. 3-5 minut). Odcedzić i opłukać. Zagotować sok pomarańczowy z bulionem. Wetrzeć zamrożony imbir (zostawić trochę do dekoracji), dodać sos sojowy, dymkę, kapustę Bok Choy, kiełki i marchew. Gotować mieszając, aż kapusta zmięknie. Włożyć porcje makaronu soba do miseczek na zupę. Zalać rosołem, udekorować ziarnem sezamu i tartym imbirem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE