Rosół
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Brygida Kosel

Seria kulinarna:
Teraz Brygida! (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Zupy
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurę dokładnie umyć pod bieżącą, zimną wodą. Włożyć ją do garnka i zalać dwoma litrami czystej wody. Dorzucić wszystkie przyprawy, włącznie z solą, i gotować aż wywar zawrze. Odszumować. Dodać wszystkie warzywa. Gotować pod półprzykryciem kolejne 40 minut. Jeśli rosół wyparuje dolać wody. Rosół można zamrozić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA