Rollo z kurczakiem i warzywami

Rollo z kurczakiem i warzywami
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 3.60

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem, chili i smażmy na oleju. Odkładamy na bok. Nektarynki/brzoskwinie/śliwki itp. kroimy w paski. Placki tortilla kładziemy na suchej patelni, na każdym z nich po 2 plastry sera. Podgrzewamy aż ser się zagrzeje i zacznie rozpuszczać. Ściągamy z patelni, nakładamy kurczaka, śliwki, pokrojoną sałatę, szczypior, trochę kukurydzy. Całość polewamy sosem i zwijamy w ruloniki. Można końcówkę rollo zwinąć w folię aluminiową, żeby wszystko się ładnie trzymało.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA