Rollo z kurczakiem i warzywami

Rollo z kurczakiem i warzywami
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 5.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
ABC GOTOWANIA
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Kurczaka kroimy w kawałki, przyprawiamy solą, pieprzem, chili i smażmy na oleju. Odkładamy na bok. Nektarynki/brzoskwinie/śliwki itp. kroimy w paski. Placki tortilla kładziemy na suchej patelni, na każdym z nich po 2 plastry sera. Podgrzewamy aż ser się zagrzeje i zacznie rozpuszczać. Ściągamy z patelni, nakładamy kurczaka, śliwki, pokrojoną sałatę, szczypior, trochę kukurydzy. Całość polewamy sosem i zwijamy w ruloniki. Można końcówkę rollo zwinąć w folię aluminiową, żeby wszystko się ładnie trzymało.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE