Rolada bezowa

Rolada bezowa
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 62)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 160°C. Blachę o wymiarach 32 x 24 cm wyłożyć lekko natłuszczonym papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo wsypywać cukier. Dodać ekstrakt waniliowy, ocet i skrobię kukurydzianą. Masę przełożyć na blachę i piec przez 20 minut. Ostudzić.
Przełożyć bezę na papier wysypany cukrem pudrem, posmarować bitą śmietaną z mascarpone i zwinąć. Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 3 godziny. Pokroić w plastry i przybrać owocami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA