Rolada bezowa

Rolada bezowa
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 62)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzać piekarnik do 160°C. Blachę o wymiarach 32 x 24 cm wyłożyć lekko natłuszczonym papierem do pieczenia. Białka ubić na sztywną pianę i stopniowo wsypywać cukier. Dodać ekstrakt waniliowy, ocet i skrobię kukurydzianą. Masę przełożyć na blachę i piec przez 20 minut. Ostudzić.
Przełożyć bezę na papier wysypany cukrem pudrem, posmarować bitą śmietaną z mascarpone i zwinąć. Owinąć folią i schłodzić w lodówce przez 3 godziny. Pokroić w plastry i przybrać owocami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE