Rissoles jagnięce

Rissoles jagnięce
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 6)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 225 g gotowanej mielonej jagnięciny
  • 1 drobno posiekana cebula
  • 50 g świeżej bułki tartej
  • sól i świeżo zmielony czarny pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka posiekanego rozmarynu
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 1 małe jajko od kury z wolnego wybiegu
  • mąką przyprawiona solą i pieprzem
  • 2 łyżki oleju

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Wszystkie składniki poza mąką i olejem połącz w dużym naczyniu. Uformuj sześć okrągłych kotlecików.
Obtocz każdy kotlecik w mące z przyprawami. Rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu. Smaż rissoles 10-12 minut od czasu do czasu obracając, aż się zrumienią i dojdą. Podawaj natychmiast.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA