Risotto z burakami

Risotto z burakami
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 51)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Cebulę, czosnek i liść laurowy podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Dodać ryż i smażyć mieszając przez 3 - 4 minuty. Dodać buraki, wlać wino i odczekać 2 minuty, aż płyn się wchłonie. Dolać połowę bulionu i gotować przez 10 minut, mieszając co jakiś czas. Kiedy płyn zniknie, dolewać stopniowo resztę bulionu. Uważać, żeby nie rozgotować ryżu. Na koniec dodać natkę pietruszki, tymianek, masło i ser.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE