Rendang z bizona

Rendang z bizona
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Pyszne weekendy Billa (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Ilość osób:
6
Czas przygotowania:
2 godziny, 25 minut

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

W blenderze połącz cebulę, czosnek, imbir, chili i trawę cytrynową. Zmiel na pastę. Na średnim ogniu rozgrzej olej w dużym garnku o grubym dnie. Dodaj pastę oraz kmin, kolendrę i kurkumę. Podsmażaj 2 minuty, mieszając, aż przyprawy zaczną intensywnie pachnieć. Dodaj mięso i smaż kolejne 2 minuty. Wlej mleczko kokosowe i 400 ml wody. Dodaj cynamon, tamaryndę, cukier i 2 łyżeczki soli. Gotuj na małym ogniu bez pokrywki przez 2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Podaj z ryżem i warzywami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE