Przepisy na świąteczne potrawyPrzepisy na świąteczne potrawy

Relisz z czerwonej papryki

Relisz z czerwonej papryki
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Delia na zimę (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty

Przygotowanie:


Składnik
2 czerwone papryki
1 łyżka oliwy z oliwek do smażenia
2 pomidory
1 ząbek czosnku
3 filety z sardeli
1 łyżka stołowa octu balsamicznego

Przygotowanie
Paprykę kroimy na wąskie kawałki i zrumieniamy na oliwie. Czyścimy z gniazd nasiennych, pomidory obieramy ze skóry. Wszystkie składniki wrzucamy do rondelka i dusimy na małym ogniu przez 25 minut, a następnie miksujemy na niezbyt gładkie pure. Przekładamy do miseczki, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i octem, lekko mieszamy.

© Delia Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE