Ravioli z sosem z czerwonej i żółtej papryki

Ravioli z sosem z czerwonej i żółtej papryki
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Kocioł w kuchni (odc.7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Pierogi i pierożki
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska
Ilość osób:
4

Przepis


Składniki
1 opakowanie gotowych ravioli
1 łyżka oliwy z oliwek
1 szklanka rukoli, oczyszczonej
1 szklanka sosu z czerwonej papryki (patrz: oddzielny przepis)
1 szklanka sosu z żółtej papryki (patrz: oddzielny przepis)


Przygotowanie
Ugotuj ravioli według zaleceń na opakowaniu. Postaw rondelek na średnim ogniu. Dodaj oliwę, rozgrzej i podsmaż przez 2 minuty ugotowane ravioli. Dodaj rukolę i wymieszaj, zdejmij z ognia. W oddzielnych rondelkach odgrzej sosy paprykowe. Polej nimi gorący makaron i podawaj od razu.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE