Ratatuja

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.45)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia francuska
Składniki:
- 2 łyżki oliwy
- 2 cebule
- posiekane
- 1 główka czosnku
- ząbki obrane i pokrojone na plasterki
- 5 pomidorów
- bez skórki
- pokrojonych
- 1 bakłażan
- pokrojony na plastry
- osolony
- opłukany po pół godzinie i pokrojony w kostkę
- 1 zielona papryka
- pokrojona
- 1 cukinia
- pokrojona w kostkę
- 1 łyżka suszonego oregano
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Rozgrzej średni rondel na dużym ogniu. Dodaj oliwę i cebulę. Gdy się zezłoci, dodaj czosnek. Podsmaż mieszając, a następnie dodaj pomidory, bakłażana, paprykę, cukinię i oregano. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (ok. 20 min).
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Komentarze
Zaloguj się by dodać komentarz.
Dania wegetariańskie
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
adam747 9 lat temu
proponuje na koniec dodać łyżkę masła
najlepiej smakuje na drugi dzień