Ratatuja

Ratatuja
Oceń przepis:
6 ocen Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.45)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia francuska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej średni rondel na dużym ogniu. Dodaj oliwę i cebulę. Gdy się zezłoci, dodaj czosnek. Podsmaż mieszając, a następnie dodaj pomidory, bakłażana, paprykę, cukinię i oregano. Dopraw solą i pieprzem i gotuj pod przykryciem, aż warzywa będą miękkie (ok. 20 min).

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

adam747 7 lat temu

proponuje na koniec dodać łyżkę masła
najlepiej smakuje na drugi dzień

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE