Raita

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Nowe imperium kulinarne (odc.6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Napoje
- Kuchnia świata:
- Kuchnia indyjska
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 łyżeczka nasion kolendry
- 12 małych pomidorów
- 1 ogórek
- 1 czerwona cebula
- 1 garść mięty
- 1 garść naci kolendry
- sok z 1 limonki
- 250 g jogurtu greckiego
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Nasiona kolendry prażyć 1 minutę na suchej patelni, odstawić do ostygnięcia. Pomidory przekroić na pół i usunąć nasiona. Ogórek przekroić wzdłuż na 4 części, usunąć nasiona i pokroić na kawałki 2 cm. Cebulę obrać i grubo posiekać. Miętę i nać kolendry grubo posiekać.Zmieszać w misce pomidory, ogórek, cebulę, miętę, nać kolendry i sok z limonki. W osobnej misce zmieszać jogurt z uprażonymi nasionami kolendry, wylać na resztę składników i wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze