Ragout Isabelli Petzolla

Ragout Isabelli Petzolla
Oceń przepis:
21 ocen Średnia ocena: 3.80

Przepis

Skaldniki
plastry surowej wołowiny
czosnek
tarty ser pecorino
cebula
boczek
oliwa
kiełbasa
jagnięcina z kością
czerwone wytrawne wino
pomidory
przecier pomidorowy
sól gruboziarnista

Przygotowanie
Z plastrów wołowiny robimy imboltini – zawijane zrazy, z czosnkiem, cebulą, boczkiem i serem pecorino w środku. W garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy z oliwek i wkładamy imboltini. Dodajemy kawałki kiełbasy oraz kawałki mięsa jagnięcego z kością. Do garnka wkładamy następnie plastry cebuli i całość mieszamy. Po kilku minutach wlewamy wino. Następnie dodajemy pomidory (mogą być z puszki) oraz przecier pomidorowy (passata). Solimy. Ragout następnie należy gotować przez około godzinę.

© Antonio Carluccio

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE