Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone

Rabarbar i krem z pomarańczy i sera mascarpone
Oceń przepis:
25 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.1)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 350 g rabarbaru
  • 2 łyżki stołowe miałkiego cukru
  • 3 łyżki stołowe wody
  • 75 g miałkiego cukru
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki stołowe soku z pomarańczy
  • czubata łyżka dżemu pomarańczowego
  • 2 łyżki soku pomarańczowego
  • 175 g sera mascarpone
  • 3 łyżki stołowe grand marnier

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rabarbar oczyść i pokrój na centymetrowe kawałki. Wrzuć do rondla, wsyp cukier, wlej wodę. Gotuj na małym ogniu przez 6-8 minut, mieszając. Odcedź owoce, gotuj syrop, aż zgęstnieje. Wymieszaj syrop z ugotowanym rabarbarem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA