Quesadilla

Quesadilla
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość (odc.26)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ułóż tortille na blacie i posmaruj cienką warstewką twarogu. Na dwóch tortillach rozłóż fasolę i pokrusz boczek na mniejsze kawałki. Posyp dymką, kolendrą i serem, a następnie przykryj pustymi tortillami i delikatnie dociśnij. Na średnim ogniu rozgrzej dużą patelnię. Wlej łyżkę oleju i delikatnie ułóż 1 quesadillę na patelni. Smaż 4 min, aż dolna tortilla będzie złocista i chrupiąca. Przykryj patelnię talerzem, odwróć i zsuń quesadillę z powrotem na patelnię, żeby usmażyła się z drugiej strony. Zdejmij quesadillę z patelni i odłóż na 3-5 min przed pokrojeniem. Podawaj z dodatkiem salsy i ukwaszonej śmietany.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA