Purée z groszku

Purée z groszku
Oceń przepis:
7 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

James Martin

Seria kulinarna:
Na kolacji u arystokracji (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska
Czas przygotowania:
40 minut

Składniki:

  • 450g świeżego lub mrożonego groszku
  • garść liści bazylii
  • 1 łyżka stołowa mielonego kminu rzymskiego (kuminu)
  • 50ml jogurtu naturalnego
  • sól i świeżo mielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozetrzyj w mikserze na purée wszystkie składniki. Tuż przed podaniem podgrzej purée w rondlu. Dopraw solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem i umieść na środku talerza.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE