Puree selerowe

Puree selerowe
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.89)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 2 korzenie selera
  • obrane i pokrojone na duże kawałki
  • 2 duże kartofle na puree (np. irga)
  • obrane i przekrojone
  • 1 szklanka mleka
  • 8 łyżek masła
  • sól i pieprz

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ugotuj selery i ziemniaki na parze, aż będą miękkie. W tym samym czasie na małym ogniu podgrzej mleko z masłem, żeby masło się stopiło. Zgnieć selery i ziemniaki na puree, zmieszaj z mleczno-maślaną mieszaniną i dopraw solą i pieprzem.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE