Pudding z mango i kokosem

Pudding z mango i kokosem
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przygotowanie:



Składniki:
3 obrane i pokrojone mango
kilka kropli wody pomarańczowej
pół filiżanki wody
puszka mleczka kokosowego
szczypta soli morskiej
pół filiżanki mąki ryżowej
pół filiżanki płatków kokosowych i dwa plasterki mango do przybrania

Przygotowanie:
Mango zmiksować z wodą pomarańczową. Zagotować mleczko kokosowe z wodą i szczyptą soli. Mieszając wsypać mąkę ryżową. Mieszać, aż powstanie gęsta masa. Następnie zdjąć z ognia i dodać zmiksowane mango. Przelać do 4 czarek i wstawić do lodówki. Kiedy masa stężeje przybrać ją płatkami kokosa i kawałkami mango.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA