Pudding ryżowy z marchewką

Pudding ryżowy z marchewką
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wlać mleko do garnka, włożyć kardamon i rodzynki, gotować na średnim ogniu, mieszając.
Kiedy mleko zacznie wrzeć, wsypać wypłukany ryż i gotować, mieszając, by ryż nie przywarł do garnka.
Dodać cukier, doprowadzić do wrzenia. Kiedy ryż zmięknie i będzie puszysty, dodać startą marchewkę.
Wlać mleko skondensowane. Dodać migdały. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć gaz i gotować na małym ogniu 10-12 minut. Proporcje na 4 osoby.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE