Pudding jabłkowo-gruszkowy

Pudding jabłkowo-gruszkowy
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 44)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Ciasto:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Jabłka zalać alkoholem. Gruszki podsmażyć na maśle z cukrem i przełożyć do foremek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę. Do ciasta wrzucić nasączone jabłka. Przełożyć do foremek z gruszkami w karmelu i piec przez 40 minut w temperaturze 160°C.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA