Pudding jabłkowo-gruszkowy

Pudding jabłkowo-gruszkowy
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 44)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Ciasto:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Jabłka zalać alkoholem. Gruszki podsmażyć na maśle z cukrem i przełożyć do foremek. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka i cukier ubić na puszystą masę. Dodać mąkę. Do ciasta wrzucić nasączone jabłka. Przełożyć do foremek z gruszkami w karmelu i piec przez 40 minut w temperaturze 160°C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE