Pudding czekoladowy z espresso

Pudding czekoladowy z espresso
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.50
Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 47)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 150 g posiekanych suszonych śliwek
  • 300 ml kawy
  • 600 ml wody
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • 35 g masła
  • 75 g brązowego cukru
  • jajko
  • 75 g mąki ze środkiem spulchniającym
  • 100 g posiekanej gorzkiej czekolady
  • 50 g posiekanych suszonych śliwek namoczonych w 1/3 filiżanki marsali

Kalkulator wag i miar

Przepis

150 g śliwek ugotować w wodzie z kawą. Dodać sodę i schłodzić. Masło ubić z cukrem. Dodać jajka, ugotowane śliwki i mąkę. Dołożyć czekoladę i śliwki namoczone w marsali. Wymieszać, przełożyć do formy i piec przez 30-35 minut w temperaturze 175°C.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE