Pudding chlebowy

Pudding chlebowy
Oceń przepis:
5 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.32)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia Ameryki Północnej, Kuchnia brytyjska
Ilość osób:
6

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzej piekarnik do 180°C. Wymieszaj mleko, jajka, brązowy cukier, przyprawy i ekstrakt waniliowy. Dodaj podpieczony chleb i rodzynki. Przelej do naczynia do zapiekania i posyp z wierzchu grubym cukrem. Wstaw do piekarnika i piecz przez 30-45 minut, aż jajka się zetną, a wierzch będzie złoto-brązowy.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE